Прекрасните явления на живота

Posted: July 28, 2009 in всичко останало

Ужасно горд си с новата си лека кола, направо пърхаш от щастие! Спокойно, утре или съседът, или шефът ти ще си купят нещо два пъти по- добро.

Търсиш призванието на живота си? Недей, то само ще те намери. Оттам нататък- ти гониш.

Любовта е прекрасно явление. Питай всеки лирик. Питай обаче реалист за любовта и ще ти каже: “Удари си главата в най- близката стена. Заболя ли? Е, любовта боли 100 пъти по- лошо.”
ФАКТ! Иначе да, прекрасно явление.

“Ако изпуснеш намазана филийка, тя непременно ще падне с намазаното надолу и то върху новия и много скъп килим.” Приблизително това е постулирал Мърфи преди години. Но защо става така? Защото Дявола е измислил физиката! Няма да спорите с мен, че тази наука е негово творение, предполагам. Луцифер е създал такива физични сили, които ускоряват филията тангенциално и нормално, като движението по нормалата се изменя с намазаното на филията в посока надолу към пода, а тангенциалното същевременно вече е нараснало неимоверно в този момент. Кой е поставил най- скъпия килим в къщата точно там под тази филия, вероятно намазана с лютеница или мед, това вече и Дявола не разкрива.

Как разбираме, че сме направени по образа на Бога? Много лесно това си проличава, когато и ние се проявим като “създатели” и си родим дете. Тогава ние дори изминаваме тежкия “житейски” път Господен. Творението ни е малко човече, прихванало от нашия образ, което веднъж поотраснало малко, но далеч не достатъчно, почва да се зъби и репчи, да недоволства и бунтарства, създава си други идоли, отричайки съществуването ни и правата ни над него. Ако не ви звучи познато, направете си сериозна историческа справка.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s