Какво ни дава алкохолът?

Posted: August 6, 2009 in всичко останало

1. Нечовешка сила
Има ли нужда да го доказвам? Ако сте нещастно пишлеменце, ако ви е слабо сърцето и предпочитате да не се биете, помогнете си с алкохол и спрете да се криете в тревата при всяко изшумуляване! След няколко чаши концентрат ще правите с мускулите си неща, които анатомията не може да обясни. Непременно обаче се консултирайте със специалист, за да определи точната доза и вид “лекарство”, което да ви превърне от Кларк Кент в Супермен, пък било то и за няколко часа със зловещи постефекти. Какво мислите им е липсвало на французите при Ватерло? Ако разумно бяха водили битката край Коняк, нямаше да берат срам вече няколко века.

2. Свръхгъвкавост
Модерно е да се ходи на йога. Ама ние не сме модерни, ебе ни нас за модата. Първо, ние си имаме принципи, и второ, си имаме традиции. Смели, анонимни доброволци в Русия доказаха, че това, което един йога постига за 20 години усилени упражнения и медитация, обикновения алкохолик може да постигне с две бутилки водка. Па макар и на другия ден да не помни.
(Иване, още чакам снимковия материал! Прерови ги тия 160гб!)
засега разполагам като доказателство с това:
null

3. Способността да летиш…
…или поне много силно да си вярваш и всъщност да лъкатушиш. Истината е, че целият свят е не само по- малко страшен като си пиян, но и се върти! А, не, чакай, той постоянно се върти… Ама сега го виждаш как го прави, мръсникът! А досега се правеше на интересен и не ти показваше тоя номер! Знаеше само, че се върти светът, защото по Астрономия така сте учили. Щом той може да се върти, аз защо да не мога да летя? Слаба логика, знам, но на няколко промила всичко изглежда постижимо. Полегнете със същите тези няколко промила в кръвта, не ви ли се струва, че левитирате из пространството по всякакви начини, че се издигате, правите лупинги и параболи и изобщо всичко друго, но не и да лежите? It’s magic! Oh, no, wait. It’s just alcohol.

4. Честито! Вие сте гений!
Естествено, вие и на това сигурно не вярвате. Досега обаче неофициалната статистика на междучовешката клюка е запомнила хиляди случаи на невероятни скокове в интелекта след употреба на алкохол. Ако онези задачи за триедъра на Френе още ви пият мозъка, запийте го вие и пробвайте пак. Знаете ли колко висши образования са взети по този начин? (статистиката мълчи колко не са взети обаче) В състоянието на алкохолно опиянение мисълта ви полита и чупи всякакви бариери, псувайки и размахвайки среден пръст на мисловните догми. Замисляли ли сте се защо хората сядат да обсъдят важни въпроси на по чашка? Не е само, за да стопят ледовете. Убедена съм, че някои от най- добрите физични и химични теории и литературни произведения са възникнали някъде между 5та и 7ма чаша, в зависимост от питието. (Сега някоя контра ще се обади, че това и наркотиците го правят. Да, ама физиците, математиците и повечето химици не са достатъчно мощни за наркотици. Писателите правят изключение от гореспоменатите)
Ако още не вярвате, че когато се напиете под заваления говор, замъгленото зрение и подпухналия език се крие мълниеносна мисъл, експериментирайте сами.
Внимание! Има една граница на пиянството, която не бива да минавате. Тя е нещо като точката на Кюри, само че не в градуси, а промили. Преминете ли я, губите всичките си интелектуални свойства, състояния познато още като “пиян като гъз” = “умен като гъз”= напълно неумен.

FunFact: Ако направите търсене за картинки в google с думата alcoholic на 2стр излиза снимка на Шиниъд О’Конър.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s