Долу Романтиката!

Posted: August 22, 2009 in голи идеи, новини

Здравейте, мили хора! Днес ще отговоря на въпроса защо не харесвам романтиката. Нещо повече- аз съм толкова анти-това-което-вие-разбирате-под-романтика, че ще решите, че имам любовни проблеми. Както пеят Depeche Mode- WRONG!

Първо, да се изясним, че обучението ви в романтика смуче! Да, на вас говоря, мирни граждани, които дори не познавам! На свети Валентин си подарявате розови мишки и говорещи с глас на кастрат сърца- “I love you” та “I love you!”. Това е жест, но не е романтично, не е кой знае колко умилително и в никакъв случай не е оригинално! Милионите розови, червени, розообразни и сърцеобразни боклуци, които си купувате вярвате ли си, че са романтични? Дори не са спонтанни, те са нещо, което знаете, че се прави в такъв случай, като искаш да изразиш нещо подобно и това е причината да го свършите. Аналог-фраза: да действаш по учебник. Уверена съм, че някъде и такава книга е написана “Как да сме романтични”. Ако наистина ви пука, направете нещо по- специално поне веднъж в живота. To show you really really really care.
Друг проблем- болезнено познатите пъстри сладникави фрази. Понякога образите идват в повече, пак онези образи- на рози, диаманти, слънца…повръщано..БОЖЕ! Спаси ме! Повтарям- раздвижете си мозъците! Знам, това е най- нелюбимото нещо на всеки човек, от която и епоха да хванете някой. Ама като си е нужно, нужно си е. Понякога дори нещо съвсем простичко и кротко казано може да ви свърши по- добра работа от *казано с абсурден и сериозен патос* “По- красива си от 1000 рози в царска градина” (някъде след рози почва да ми се гади) . Ако оцелиш момента за едно тихо и кратко “Прекрасна си” може да имаш повече успех, безполови човеко (пиша така да няма обидени мъже/жени)
Нека до тук да обобщим малко, специално за тези с ADD

1) Забравете смешните буклуци по магазините и книжарниците
2) Стискайте зъби, ако във вас напира смешен патос и префърцунени, дълги фрази.
3) Хванете точния момент, дикция и дължина на изречението.

И както учените ни уведомиха наскоро- угасете гадните парафинови свещи! Нека ви кажа и че от ароматните ще ви стане повече зле, отколкото любовно. Просто не прекалявайте с тях.

http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2384251
благодаря на apZ за линка
извинявам се на засегнатите романтици, не ми е цел, живейте както желаете, само не ми носете букети.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s