French

Posted: August 27, 2009 in всичко останало, голи идеи

” Франция е прекрасна страна с умерен климат и красив ландшафт. Жалко, че е населена с французи.”
А не е като другите нации на Европа да не са се опитали да поправят това. Защо не са успели?! Дори Наполен в даден момент е вдигнал ръце от французите и е възкликнал как се управлява народ измислил над 300 вида сирене (повечето от които според нормален човек не стават за ядене).
Какво не им е наред на французите? Не съм прекарвала много време с тях, но странно, всеки, който познавам и го е правил ги мрази. Или целият свят им завижда (не знам за какво) или има по- добра причина да не ги харесва. С други думи, най- вероятно франчулята са задници. Странни задници. Как си обяснявате това, че за цялата им монархическа история имат Луи след Луи чак до 16? “Тази година излиза поредния епизод на “Луи”! Останете с царската телевизия да разберете дали и този ще е пълен провал!” НЕ! НЕ! НЕ! Това просто е нередно! Убедена съм, че няколкото заблудени Шарл и Анри в историята им са попаднали там или по случайност или заради майки бунтарки.
Да съм кратка- Франция беше окупирана през Втората Световна Война, което може би й помогна донякъде, но си е голям срам, загуби колониите си през 60те, насели се с емигранти и вече над 25% от населението й са 1во или 2ро поколение преселници, страдаха от прелестни, типично френски стачки и граждански протести, президент им е дребосък, който се разведе с дългогодишната си съпруга и ожени за манекенка и всички се питат на кое място в приоритетите му е политиката. Защо тогава някой не е бутнал Франция досега? Тя не е страдала по- малко от другите страни, не я управляват особено брилиантни умове, но по нечие усмотрение, тя съществува. По някакъв вълшебен начин този странен народ се справя, противно на привидните шансове. Vive la France! Да свикваме ли с мисълта, че винаги ще я има? Или всички французи са наказание пратено с висше за нашите грехове?

Fun web discovery:
Q:
How many wars has France won?
Answer:
Why would you even ask that?! France didn’t even win it’s own civil war! In the movie Johnny English, when he is told that a Frenchman is hosting a dinner party, he responds, “In my opinion, the only thing the French should be allowed to host, is an invasion.” Point made.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s