Не, не пънк групата.

    • Да изрежеш мозъка на някого по каквито и да е причини е посегателство над личността и свободата му, осакатяване невъзвратимо и много по- страшно от всяко друго. Всички онези пациенти на всякакви клиники със зловещи имена, надрусани до козирката, за да кротуват, са хора, които са неудобни. Не се крийте зад човещината и зад прекрасното лого “така те се мъчат по- малко”, защото лишавайки ги от съзнание и премахвайки част от старателно подбран лоб вие осигурявате своето спокойствие. Тези нещастни хора ни плашат, дразнят, презираме ги, принизяваме ги в очите си увеличавайки непригодността и неспособността им стократно. Но защо не ги убиваме? Вместо да приключим с животите им, ние ги мъчим, тъпчем, гледаме ги като зверове, грижим се като добри богове за тях, грижим се да нямат свой избор. Одобряваме ги за обществото, когато се убедим, че са напълно безвредни и сме доволни от себе си, че сме помогнали, макар и доста пъти със скрита омраза, на горките несретници, страдащи от шизофрения, параноя и т.н.
     Защото всички сме заедно в това велико и противно, благородно лицемерие, човекът популяризирал лоботомията- Walter Freeman, е получил нобелова награда.

   нищо, нищо, нищо, което може да ми причини един звяр не е така зловещо, както това, което желаят да ми сторят моите ближни. и то за мое добро.

Още преди десетилетия, когато умни хора забелязаха тенденцията семейство Кенеди да измира в разни инциденти или публични убийства, се заговори за проклятие, тегнещо над рода им.
Приемаме Джоузеф и Роуз Кенеди за начало на злополучната фамилия. Те родили общо 9 деца- две от тях умират в самолетни катастрофи, две са застреляни, едно…за него по- късно.
Теориите защо Кенеди са толкова злощастни варират от проклятието, в които всички хилави, страхливи умове потръпвайки вярват, до конспирация срещу тях водена от масоните, защото са им неудобни. Глупостите по този проблем наистина могат да се ринат с лопата, но купчината постижения на Кенеди през годините е дори по- голяма. JFK въпреки пристрастеността си към амфетамини и известния си RDS си остава един от най- обичаните американски президенти и герой от войната. Брат му Робърт е убит още на поста сенатор, но е спечелил достатъчно сърца с политиката и делата си, за да направят филм и за него. Третият силно ангажиран в тази сфера от братята- Едуард, почина наскоро. Той е късметлията на рода, определено, след като два пъти минава достатъчно близо край смъртта, за да я надуши и да плюе в лицето й- веднъж умира съседът му по място в самолет, който катастрофира, вторият път катастрофира с кола след парти и умира 19годишната му спътничка.
Ясно е, че инцидентите с политически обвързаните братя Кенеди не са случайни. Свръхдозата на Дейвид Кенеди и катастрофите на Джоузеф-младши и Катлийн Кенеди Кавендиш обаче е малко вероятно да са поръчани, и още по- малко вероятно да са проклятие. Първо, няма нищо толкова свръхестествено в това да умреш през Втората Световна Война в самолетна катастрофа, нито пък от свръхдоза. Родът Кенеди е наистина огромен, а бедите гонят богатите с не по-малка сила, отколкото останалите хора. Проклятието е силно преувеличено. Някой е искал да вярва в него и си е намерил доказателства да го подкрепи, нищо повече.
Нещо обаче ми направи впечатление като започнах да чета във вестника тази черна Кенеди статистика. Починалите членове бяха подпредени според годината на смъртта си. Началото обаче бе поставено с жена, починала едва през 2005, а посочената година беше 1941.

Роузмари Кенеди е смятана за умряла явно още от самото начало на живота си. Тя страда от леко умствено изоставане. Представяте ли си какво всъщност значи това за прочут род като тях? Те са сред най- изтъкнатите и успели хора в Америка, да си леко бавен за тях е едновременно страшно и позорно, проблем, който се нуждае от спешно и радикално решение. Бащата Джоузеф Кенеди преценява, че лоботомия би помогнала на дъщеря му. Лоботомията представлява отстраняване на част от мозъка и е било по- широко прилагано върху пациенти с тежки умствени отклонения и психози, които вече са били сериозна заплаха за себе си и околните. Така радикално са ги усмирявали- премахвали са “заразената/болна” част от техния мозък. Получавали са в зависимост от човека домат или тиквичка, понякога алабаш. Имаш луд човек, махаш малко мозък, имаш вече зарзават. Хората си причиняват отвратителни неща, деяния, от които АЗ изтръпвам, и най- противното е, че мотивите им са, че го правят за чуждото добро. Да ги бяха убили по- добре. И така, татко Джоузеф праща дъщеричката си на лоботомия за нейно благо и получава обратно вместо нормално дете, напълно сбъркано и непригодно човешко същество. Тя прекарва остатъка от живота си в болница. А това едва ли може да се нарече живот. Освен 4те деца, които старите Кенеди губят, 5то съсипват сами. Насилете се да се доближите донякъде в ума си какво значи това- опитваш се да помогнеш на детето си, което и без друго смущава душата ти с болестта си, и нефизически го убиваш. Безвъзвратно.

Изводът за сем.Кенеди е, че като всички богати и успели хора са направили много, били са подложени на много атаки, явни и скрити, и естествено, сами са си донесли голяма част от страданието си. Те са искали да живеят като големи хора и са приели последствията за това- убийства, пристрастявания, раздор. Няма проклятие тук. Това е живота. Зловещ и силен. Опияняващ и отчайващ.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s