” Мили братовчеде,

откакто дойдох тук, в пустинята в Невада, открих, че местните явно са доста глупави. Не знам защо не са населили и култивирали района. За момента всичко, което съм посадил е пораснало бързо и огромно. Другата седмица ще ти пратя кулет с червена репичка. Тежи около 3кг и май ще ми излезе скъпо, но държа да я опиташ колко е вкусна! Удари колета с чук преди да го отвориш, че местно отгледаните репички много бързо бягат.  Виж мандаринките от друга страна…с тях нямам такъв успех…

Картинка0011

Иначе да ти кажа правичката, да отиде човек да живее в чужбина много разширява мирогледа. Кълна се виждам повече от пейзажа наоколо в сравнение с преди. Онзи ден видях как разгонения бик ме дебне откъм гърба.

Освен това някакъв страхотен късмет спохожда Дона! Всеки ден носи по дузини четирилистни детелини. Казва, че ония с 5 листа й се виждали много обикновени. Тук е пълно и с тях, но и те много бързо бягат. А ти като начало няма да я познаеш нашата Дона! Порасна с 20см за последните 3 месеца! Вече ми е малко трудно да стигна ухото й като заслужава да го опъна.

Междудругото, тук имат много интересни породи говеда. Купих няколко от един съсед, който се изнасяше, дори не питах каква порода са, но явно са черни- светещи говеда. Няма начин да ги изгубиш в тъмното! Ако спре тока вкарваме някое от теленцата в хола и можем спокойно да си четем книжка примерно. Малко намирисва, ама се търпи като отвориш прозореца. Замислям се нощно време съвсем да спираме лампите, много по- икономично е да си светим с теленце.

Като изключим, че няма човек, с когото да сме се запознали и да не е нервен и потта да не се стича на вадички по него, всички са доста приятни. Нещо лесно им се бели кожата също, не знам с какъв акъл живеят точно в пустинята като така лесно се белят. Обаче някакво особено сияние има в усмивките на тия хора, очарователни са просто.

Та толкова от мене, Бил, обещавам да ти пратя репичката до другата седмица и не забравяй да я удариш здраво преди да я разопаковаш!

твой Еди”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s