Говоря за неделя сутринта

Posted: October 27, 2009 in всичко останало
Tags: , ,

Неделите са противни. Дъглас Адамс и аз споделяме това мнение от години, както и много други знайни и незнайни люде, както и много хора преди нас. Неделя, ден за почивка, за семейството, за себе си- за всички онези неща, с които няма да се занимаем. Може би съм анормална и не знам как да мързелувам, но точно този проклет ден минава като цяла вечност. Само сутринта му е поносима, но да изясним, че “неделя сутрин” за повечето хора значи “обед” във всеки делничен ден. И като цяло това време е блажено, защото е проспано. Тези последни 24 часа от седмицата не отлитат…те се влачат нагоре със счупени крака по стръмните склонове на Мон Блан и ни измъчват със стенанията си! Какво всъщност се случва? Точно в неделя космосът циклично навлиза в противен space-time continuum vortex и ако не ви гони дежа ву цял ден, то скуката ви бие главата в най- твърдата подръчна мебел. Предиобедът е еднакво сив или светъл със следобеда. Няма нищо интересно по телевизора. Всъщност рядко има нещо интересно по телевизора. Почти всички са мързеливи. Вероятно нещо ви боли от снощи. А за някои цялата неделя е посветена на възстановяване от събота вечер. Ако това е случаят ви, вероятната шкембе чорба с лимонада ще са зенитът на деня ви, повярвайте ми. НИЩО няма значение в неделя. В годината има 52 недели, рядко 53 и незнайно защо в този почивен за всички ден не се случва каквото и да е. Дали предстоящият понеделник толкова пречи? Или просто тогава се сещаме за някаква забравена належаща задача? Така или иначе, едно опитът е доказал, за хиляди години еволюция и развитие, човешкият род не е успял адекватно да се справи с неделите.

Advertisements
Comments
  1. shade says:

    Аз пък си станах в 9, оправих си багажа, свърших малко работа извън вкъщи и после циклих 4 часа пред компютъра. Long live video games! Доволен съм като жираф след няколко големи клона с листа.

  2. blazes66 says:

    Hail, Almighty! Радвам се, че си доволен 🙂 и все пак е била една мързелива неделя, нали? Аз като грандоман не се задоволявам само с това 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s