ТЕТ “Ленин” Пловдив

Posted: November 12, 2009 in всичко останало
Tags: ,

Днес това е ПГ…някоя си. За всички нас в радиус от 30км от Пловдив гимназията е позната като ТЕТ “Ленин” и директорът й е…ще почакате, за да разберете. Сега малко въведение в това пълно с чудеса учебно заведение:

Местоположение и ученици:

Разумно, тази гимназия е разположена на няма и километър от грамадния комплекс на болница “Св. Георги” и на  километър-два до хирургиите на Пещерско шосе. Това не е случайност. Не само, че населението в ТЕТ “Ленин” се състои от около 87% подрастващи момчета с по 2 ръце и 2 крака всяко (това прави 4 потенциални оръжия, ако не броим главата), а и самата учебна база предлага много възможности на учениците да отрежат пръста, ръката, крака на другарчето или пък да го подпалят, наелектризират или смачкат.

Охрана:

Чудите се какви мерки за сигурност са необходими, за да се озапти тая тийнейджърска пасмина от тестостерон и пъпки? Отговорът е прост- дебела лелка с метла. Известна още като “Табуретката”, тя изпълнява функцията на охранители (да, в мн. число) на главния вход на гимназията. Естествено може да я срещнете и по коридорите, неизменно с метлата, винаги готова да ви насмете за назидание. Носят се слухове, че Табуретката е жената способна на най- много обороти в минута с метла, но още никой не е посмял да я ядоса достатъчно, за да се види това в практика. И! Не се шегувам- има тауировка на скорпион на единия си бицепс! Лошото е обаче, че юрисдикцията на този Цербер се простира само от двора на гимназията до вратите на класните стаи и лаборатории, веднъж влязат ли учениците в час или просто ако тя не е наоколо….*insert apocalypse here*

Особености:

1) 4тия етаж

При първото сериозно застудяване ТЕТ “Ленин” се превръща от 4ри етажна гимназия в клиника “До 3тия етаж”. След първата седмица и най- упоритите преподаватели се отказват да се катерят по заснежените стълби до 4тия етаж. Първо, там няма да намерят ученици,  и второ- измръзванията настъпват след първите 15 минути. Учени метеоролози още се опитват да обяснят аномалията на алпийския студ там от вече 20 години, а ръководното тяло се опитва да отопли етажа от 40.

2) Жак Асса

Един от основателите на гимназията. Чичо ми е на 55. Жак Асса е бил стар преподавател, когато чичо е бил в гимназията. Според легендата, ако Асса напусне ТЕТ-а (смъртта му е силно невероятна), училището ще спре да функционира и ще се разпадне на суров строителен материал. Просто ТЕТ “Ленин” без Жак няма! Хората получили отлична оценка при Асса получават отделна диплома за това и снимка на Стената на Славата в гимназията. Друга мистерия покрай преподавателя евреин е така нареченият елексир на живота, който той пие всяка сутрин.  Засега разпознатите съставки на елексира са бульон, горчица, кетчуп, черен пипер, майонеза и чубрица.

А сега, чакането приключи! Директорът на ТЕТ “Ленин”  е…ЗОМБИ! И вероятно първото зомби алкохолик, като така и така сме почнали да го хвалим.

Представям си как горкият…човечец се тормози с всички сметки, данъци, заплати и немирни ученици, като същевременно се старае да не загуби някоя част от тялото си. На приложената снимка той е в естественото си състояние, познато като “ass-drunk”, на латински “assum drunkae”  или на български “гъз пиян”.

всъщност всякакъв текст е излишен, но си признавам, че е едно изключително симпатично зомби.

всъщност всякакъв текст е излишен, но си признавам, че е едно изключително симпатично зомби.

Представете си заплахата да ви пратят при директора за провинение:

– Системно нарушаваш дисциплината в час? Искам родителите ти тук в понеделник! И ако продължваш в същия дух…I’ll eat your brains!!!

Явно методите на директора са ефективни, можем да съдим по това, че успешно е предпазил гиманзията от разрушаване и учениците от смъртни случаи. За което- БРАВО!

Advertisements
Comments
 1. bighty says:

  Готин пост, браво – радвам се, че в ТЕТ-а още има умни глави 🙂 ! Хех, Ассата още ли преподава?! Аз завърших 91г и той беше на 56, ако не се лъжа. Значи днес е на 74-75 години?! Господ здраве да му дава – забележителен човек – голям ерудит! Тогава знаех, че е завършил и физика, сега виждам, че я преподава!? Тази зима ще се прибирам в БГ и много ми се иска се срещна с него. Иначе бях една от 6-ците 91-ва, имаше 4-5 може би. Навремето имаше кръжок по кино – беше завършил кинорежисура също така и говореше няколко езика – време е да го пробвам 🙂
  Това с еликсира на живота беше супер – спомням си, че идваше все с някакво карирано сакенце ли беше и вярно имаше петна от какво ли не 🙂

  • blazes66 says:

   хех, радвам се, че си прочел поста до край :Д осъзнавам, че си е предизвикателство. аз не уча в ТЕТ “Ленин”, но брат ми е от там и имам много вътрешна информация за всичко ;р и адски ме вдъхнови

   • Мария Видева says:

    Засрами се! Да опетняваш името на едно училище в което дори не учиш и с думи казани от друг! ПГЕЕ -Пловдив е едно невероятно училище в което можеш да изживееш всичко и да намериш прекрасни приятели! Директорът прави всичко за нас няма охрана защото не иска да се чустваме като в завор нищо незнаеш! Материалната ни база относно чинове и столове е сменена всичко е ново 8, 9 и 10 клас само още не са научени да пазят! Относно материална база като уреди инструменти бих казала че сме като музей ти първа обновяваме компютри и модернизираме технологии! От 5 години съм в това училище и бих казала че всичко е перфектно защото смятам че целта на учлищата е да ни подготвят за живота ни като самостоятелни хора и точно в ПГЕЕ – Пловдив ще се научите на много!! Макар и всичко да става много бавно СТАВА!!! Относно снимката тя е правена по време на практика във Франция 2008г. и виж от тази гледна точка: те бяха в отделно купе на влака и те са хора и те се забавляват! И да не ставам досадна бих заключила с това че такъв страхотен директор като Инж. Венелин Паунов никога няма да мерим никаде най гадното е че ще го осъзнаете чак когато се самоосъзнете!

   • blazes66 says:

    Госпожице Мария Видева, ще съм максимално официален и ясен- нямам лошо отношение към гимназията. На Вас просто ви липсва чувство за хумор. Обвиненията, че нищо не знам- е, явно са неверни. Вярно обаче е, че ако пиша за бавно, но сигурно обновяващата се материална база, няма да е смешно (освен ако не иронизирам процеса), а целта ми е да е смешно. Всеки, който сериозно се интересува от ПГЕЕ ще отвори официалния сайт или някакъв друг сериозен източник, какъвто този блог със сигурност (и очевадно) не е.
    Снимката на директора е много разпространена сред учениците в гимназията, знам откъде се е взела и как е заснета. Не виждам нищо срамно и нищо лошо в малко смях, всички ученици възприемат “властта” условно казано и институцията по- леко по този начин. Искам да ти обърна внимание, че за материалната база нищо лошо не е писано. Колкото до инженер Паунов, не знам кой колко го цени, да почакаме да го загубят. Благодаря за мнението ти, но заради самата себе си- не се нервирай излишно на глупости. Съзнавам какво пиша- забавни глупости. Ако имаш още забележки- давай.

 2. […] връзка с прочутия пост за ТЕТ “Ленин”, искам да обявя нещо ужасяващо! Директорът вече е друг! […]

 3. Не само е друг директорът, НО и много по-зле от както го смениха… !!!

 4. Antani Funev says:

  И асата се пенсионира… да не повярваш ;д

 5. riki says:

  Ако имам втори живот, никога не бих се върнал в тази скапана, соц дупка с преподаватели, отговарящи на описанието по-горе…. Там е пълно с комплексирани хора, страдащи от психически проблеми и тормозени в детска възраст! Учителите искат, да се покажат колко са велики, като смачкват учениците с оценки и думи… Тези психично болни лелки и баби са за едно друго място!
  Учениците там са без самочувствие, гледат тъпо и мълчат, а агрсията в тях нараства, но я сдържат за други места!
  Оценяването е много индивидуално за едно и също нещо при различните хора оценките варират м/у 2-5 зависи кой е човекът и носи ли кафе ка преподавателя, а и също донася ли му нещо за неговите съученици!
  Докато отличниците от другите гимназии се забавляват по цял ден в училище и извън него, то “двойкаджиите” от тета учат от сутрин до здрач, ходят на уроци и ежедневно им се вменява, че не стават за нищо и че “ТЕТА не е за всеки” и който иска, да се маха.
  Намират се часове на преподаватели, които са хора на някой, учат се предмети под формата на зипове или сипове, предмети които никои не си е избирал сам!
  Ако преподавател сбърка (как ще сбърка те никога не бъркат), това биха казали всички от странта на барикадата(персоналчето) ….
  С 2 думи, ако ви е мил животът, психическото състояние, нервите, здравето, Не ходете там!!!

  • riki says:

   Забравих, да добавя, че максималната оценка е 4 и се вади трудно…
   Ако говорим за Аса там работата е … 3 макс и то не е мн възможно!

 6. riki says:

  А да не забравяме и за оценката ” 0 ” които е бил там знае за нея!
  Това е оценката, която получаваш ако си бил болен и си отсъствал от занятия и искат да те изпитат през това време, автоматично получаваш 0 в бележника на преподавателя!
  Нека споменем, че дори и перфектно написана изпитна работа може, да се оцени с оценка 3 или 4 и дори да имаш 4 бр. 4ки, може, да останеш на изпит!
  Защо не споменавате за тов?!

 7. 1111 says:

  Явно си бил от най-слабите ученици и за теб електротехниката е нещо супер сложно! Просто там не ти е било мястото!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s