Добро утро, Николай! Добър ден, Европа!

Днес е ден на щастливи новини,но тъй като на нас от Newsflashes не ни стига, ще отделим няколко минути от емисията си и за някои от по- екстравагантните хобита на земните жители.

Започваме традиционно с новините за собствената ни държава. България получи международно признание, като бе класирана на 71во място в класацията за най- корумпирана държава! Колкото по- надолу си в листата, толкова по- лошо е положението ти с продажните дръжавници. Ние успяхме да паднем с 10 места под държави като Куба, която от повече от 50 години е под диктаторски режим! Други диктатури, на които размахахме гордо среден пръст в надпреварата за продажност са Чили и Уругвай. Сигурно малко от вас знаят и за мъничкото царство Бутан в подножието на Хималайте, но ние все пак да се похвалим, че и тях минахме по непочтеност. Засега съперници ни остават Румъния и Гърция, но перспективите ни са по- добри от техните. Очаква се, ако положението ни продължи да се влошава със същите темпове да се създаде съвсем отделна система за индексиране само за провала на нашата държава.

Друга ведра новина е, че докато паднем до там да имаме собствен индекс на провала, може вече да не носим името България. Двамата известни и дейни братя Юзеирови са започнали нов градеж на паметника на незнайния турски воин след като едва миналия месец старият бе срутен. На паметника се носят слухове, че ще пише “Българийо, за тебе те умряха”. (от стихотворението “Новото гробище над Сливница” на Иван Вазов. Същият надпис има и на Паметника на Незнайния воин в София). Започнаха залагания кога братя Юзеирови ще бъдат убити с камъни и парчета цимент от собствения си градеж.

Сега ще вмъкнем и една притеснителна новина в приповдигнатата ни  и оптимистична емисия- Русия бе разтърсена от най- ужасната възможна вест! А именно- посегнаха на водката! Днес забраняват тази под 89 рубли, а утре- кой знае! Масови протести вече назряха в основните градове, които все още имат проходими улици по това време на годината. Ако до седмица населението на страната не се успокои или напие с по- скъпата водка до безпаметност, президентът Путин се зарече да призове снежна виелица, която да направи протестите невъзможни за простосмъртните хора.

Дойде време и за няколкото минути посветени на хобитата.

Ще направим паралел между популярните хобита в различни краища на света.

Една от първите държави, чието име всеки научава непосредствено след това на своята собствена, е Америка.

Ако сте гледали дори някакъв треторазряден екшън/трилър с намесени задължителните наркотици, знаете за екранния навик да се смърка кока през навит Бенджамин Франклин. Ако сте беден може да свиете и Андрю Джаксън.

Според последните статистически данни събрани и изнесени от Американското химическо дружество около 90% от всички банкноти в големите US градове са дали положителна проба за кокаин. Така че хобито не е мит, а адски силно застъпен навик. Ето нещо, което Америка прави с badass стил, а ние изпускаме.

Но да маскираме това, че сме задръстени с привидна моралност и да извърнем възмутени поглед в обратна на Америка посока. С други думи- погледнете Ливан! Там войната е сред утвърдените хобита за разпускане на събраните нерви. Поредният конфликт възникнал между две тежковъоръжени ливански семейства спорещи за парк-място.

Родовете Джафар и Уахбе не успели да се разберат помежду си кой е по- страшен, за да отстъпи другия мястото. Двете семейства открили едно срещу друго картечен огън и сблъсъкът прераснал бързо в ожесточена престрелка с ръчни противотанкови гранатомети! Това предизвикало обществена паника и се наложила намесата на ливанската армия, за да се спре ексцесията покрай паркинг мястото.

Истината е, че войната е хоби не само на людете от Близкия Изток. Тя е любим спорт  на човешкия род като цяло. Можем да съдим по това, че войни са се водили по какви ли не смешни меркантилни причини, по абсолютно нелепи поводи или по нелепи поводи прикриващи крайно меркантилни и безчовечни причини.

Популярни поводи и причини да се започват войни:

– искам твоята плодородна и богата на залежи земя

– искам търговските ти пътища

– дразниш ме като цяло

– моите ракети са по- големи =>  моята п*шка е по- голяма!

– красивата Елена (взаимозаменяемо с кое да е друго женско име)

– независимост

– заради онова, което чичо ти каза на наш’та Шарън на градския бал преди  20 години

– крава (да, война се е водила и за крава)

Благодаря ви за вниманието и силния дух, драги зрители! Дано сме били полезни на вашия мироглед. От екипа на Newsflashes- до нови емисии!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s