Природата е най- великият сътворител, все някой ви го е казвал. Нацвъкала шедьовър до шедьовър по цялата Земя, при това самовъзстановяеми, човечеството и до днес се бори неуспешно с естествената красота на планетата.

Единствената причина ВВС да направят топ 100 на природни забележителности, които да посетиш преди да умреш, е че никой няма да издържи да гледа топ 1000.

Някои са имали късмета и парите да видят това- онова. Повечето от нас само са разширявали зеници и точили лиги по снимки като тази:

Красота, красота…но аз няма да ви занимавам с нея (хах, че защо ми е?). Намерението ми е да ви покажа провалите на природата като творец. През Ренесанса, време на антропоцентризъм, човекът се е смятал за венец на постиженията на природата. Да, по- скоро е била епоха на егоцентризъм, но звучи грозно така. Аз ще съсредоточа вниманието ви над абсолютните издънки на Мама (както за кратко ще наричам природата) от естетическа гледна точка в създаването на живот. Ще минем през всичко- амфибии, млекопитаещи, двуутробни, Джон Галиано!

не, шегувам се, без него, това вече е твръде гадно

Пропускам рибите, те заслужават съвсем отделна класация, която може да ви откаже от гмуркането и морските пътешествия.

Но да минем към класацията с подзаглавие

WHAT THE FUCK ARE YOU?!?!?

1. Ангорски заек

Ще започна леко, да ви подгрея- ето го пухчо!

козина:тяло 5:1

Това не е толкова  страшно или противно, колкото…чисто неразбираемо. ЗАЩО? Защо всичката тая козина? На полюсите не са така обрасли! Как ли еволюжията е пощадила лицето му от този пух… Но по- големият въпрос, на който трябва да отговорим след като се насмеем до сълзи- правят ли чанти от зайчетата?

R.I.P. Fluffy! Смъртта ти не беше напразна!..горе-долу

2. Ленивец

Ако помните “Ум белият делфин” там го ползваха за часовник/календар.

"ще бъде точно 14 часа, 7 минути и 10 секунди...пиип!"

Напомня ли ви на някого? Точно така! Той и Чубака са братовчеди! Само че, тъй като уукито е плод на незаконната любов между ленивец и куче, Чу е бил отхвърлен от ленивото общество.

"кучи син!"

Ако си мислихте, че Джордж Лукас е измислил този герой, или пък някой гений от “творческия състав”, лъжете се. Те просто са попроменили тази грозота, която Мама вече е била създала.

Интересен факт за ленивеца: той е ужасно бавен, мама така го е направила, не е от мързел, толкова е бавен, че му отнема до един месец да смели храната в стомаха си!

ПС: Не знам как оцеляват, те са практически беззащитни.

3.  Дългоноса маймуна

Това животно напълно се противопоставя на разбиранията ни за сексапил. Впрочем както прави май повечето от животинскоро царство. При тези маймуни женските не гледат дали са ти големи краката- за тях важен е носът. Съответно еволюцията е оформила мъжкарите така:

През човешкото развитие усетът за красота много се е променил- харесвали са се дебели жени, бели жени, после слаби, тъмни, какво ли не! Но никога не е имало епоха, в която големият нос да е бил предимство! В света на тези маймуни Сирано де Бержерак всъщност би бил Казанова, дори по неволя!

bringing sexy back

Замислете се как се хранят с тези носове- и маймуните и Сирано.

4.  Звездоноса къртица

БАУ!

Хаха! Ако не беше блог щяхте да се стреснете, нали? ПИПАЛА! Свикнали сме да са на лицето само на сепията. Защо й е на природата, както си майстори къртица и ПРАС- пипала! Няма да лови микрорибки под земята със сигурност. Е, според учените, те са да опипва с чувствителните им краища пътя си из тунелите. Личната верси на анонимни консултанти е, че къртиците са си повлияли от конкретен субвид хентай с пипала  (Отново мерси, Япония, прееба ни къртиците!).

Завиждаш ли вече, Галиано? Нямаше да се сетиш за такъв алогичен аксесоар като пипала със сигрност!

5. Ай- Ай

Действително животинката се нарича така, вероятно защото това са първите звуци, които ви идват на езика като я видите. Първоначално изследователите са мислили да го нарекат АааАаААаА!

release me, pety human, or feel my wrath!

Ако майка ви бе заченала от демон и вие щяхте да изглеждате приблизително така. Това създание вероятно се е родило, когато мама е изживявала своя мрачен тийн период и се е увличала по готиката и сатанизма. Ще се учудите ли, ако ви кажа, че в Мадагаскар изтребват дребосъците, защото са ги смятали носители на смърт и злощастие? “Тези сладурчета, сериозно?” ФАКТ! Друг факт е, че те се числят към семейството на приматите и са най- големия познат вид нощни маймуни, които освен това водят и живот на единаци.

не прави мили очички, пак ще те убием, Семе на Сатаната!

Кажете, поне малко не ви ли напомня на Ам-гъл?

Е,да, в Амгъл поне има нещо човешко…

6. Axolotl

I come in peace, earthlings!

 

Всички други животни тук са ми добре познати. На това дори не зная официалното българско наименование, но е велико! Това е може би единственото сладко животно в този списък! Признайте си, заекът просто беше…. нека помълчим. Все пак нито видът, нито името на аксолотла подсказват, че е от тази планета. Може би Мама го е проектирала за Европа (спътник на Юпитер) и случайно го е пратила тук, в земната Европа, даже не в Европа, а в Мексико? Никой не знае…но след като Джордж Лукас  и Питър Джаксън можаха да плагиатстват за героите си, защо и Спилбърг не взе аксолотъла за E.T., вместо да травмира публиката с това:

Интересни факти за аксолотл: живо е. истинско е. среща се в много цветове, 20-30см на дължина е и тежи към 300гр. Очакваме го скоро в магазините за домашни любимци. Смята се, че адекватно извънземното му име идва от ацтекския бог на игрите Xolotl. Естествено като всяко порядъчно извънземно, ако му отрежеш крака той ще порасне наново.

7. Тапир

Споменавала съм ви за това животно и преди. Той е един от моите любимци още от детство, заедно със следващите три животни. (да, имах ужасно детство, ще се убедите като видите гадинките). С тапира природата наистина е надминала себе си (и Джон Галиано) във всяко отношение!

Дали е слон?

Дали е крава?

Дали е прасе?

НЕЕЕЕ! Това е ТАПИР!

yo, bitchez!

Някак той успява да прилича на всичко гореизброено. Няма нито една красива черта, нищо, което да предизвика умиление и онзи характерен звук “Оооо! ^_^” излизащ от жена като види бебе, куче, коте или нещо , което заслужава вниманието й – вие и тапирът не се класирате.

Все пак обаче на това чудо на дизайна са посветени сайтове. Наивни и все пак сайтове. Някой природо- маниак е решил, че на обществото му трябва и отделна подробна галерия за тапири!

Знаете ли кое е още по- странно? В секцията “Какво са тапирите и защо са интересни” (да бе) миризмата им е описана като “щайга марули” (свободен превод).

А до преди минута си казвахте, че по- необичайно не може да стане, нали? Остава да съобщя, че снася яйца.

А,да, тапирът е отличен плувец!

В крайна сметка, дори тапирът е същество анатомично по- съвършено и силно от нас в ред отношения.

Ha-haa! Fuck you, Human!

Да…факт. Освен това, странно, но явно ползват името и лика му за сайт за страхови неврози и ОЛ.

8. Птицечовка

Някога имаше анимационна поредица с птицечовки. Не знам как го приемаха другите деца, уж сме с гъвкава психика, но ако психиката ти се огъне така от рано, после израстваш ексцентрик и почваш д правиш такива обувки:

всъщност това е макет на космически кораб

Какво е птицечовката? Тя е млекопитаещо животно, и ако тапирът ви приличаше на смес от бозайници, то така наречения Ornithorhynchus anatinus (латинското за “те такова животно нема!”) стига дори по- далеч!

Цялото божествено безумие на това създание не може да се побере в ума и окото веднага. Огледайте го добре. То е събрало цялата йерархия на животинскоро царство в себе си и е абсолютно чудо на природата! Не просто като дизайн, това е анатомична машина от бъдещето (бел.а.:всъщност идва от много назад в миналото, но хайде) !

1. има козина

2. снася яйца

3. бозае

4. има отровни шипове на задните плавници

5. има плавници! и човка и опашка

6. усеща ви по електрическата система на тялото ви

Действително тялото му е като измислена джаджа от  филм за Бонд- прави и има какво ли не вградено. Как се е получило това създание? Предполагам един ден, в по- освободени религиозно времена, когато сектата на адамистите е била силна, змията, кокошката и маймуната се събрали на обща оргия и неволно се получила птицечовката- the ultimate machine!

1 мисъл:

Птицечовката или е някакво много специално звено в еволюцията, или я опровергава или просто е плод на лош късмет по време на семейна среща.

2 мисъл:

Ако няма еволюция наистина, а само животни, на които Чък Норис е позволил да живеят, дали е пощадил точно това, за да му се смее, или защото е оценил скритото му съвършенство?

Към милиардите интересни факти ще добавя- гъстотата на космите на птицечовката е 800 косъма на квадратен милиметър!

Чубака е плешив в сравнение с тия плодове на болната фантазия!

О, още нещо- бебетата им имат кътни зъби!

Може ли да стане по- странно? Едва ли…

Взимам си думите назад, поне не са с цветовете на дъгата.

9. Ехидната

Още едно яйцеснасящо двуутробно! Сериозно се замислям дали метеоритът, който е изтребил динозаврите не е бил населен с двуутробни! Няма нито едно от тях, което да изглежда като нещо типично за тази планета. Ето го поредния пример:

Думи нямам вече да го опиша! Мамо, какво си си мислила, като си правила всичко това?! LSD ли беше? Или гъби? Признай си! Какво?

Прилича на незаконното дете на кивито и бодливокожото свинче! Животинското царство започна да изглежда като латино сериал.

ECHIDNA! I AM YOUR FATHER...

NOOOOO! It cannot be! Уви, знаем ли…вече всичко изглежда възможно…дори да се върви с онези обувки по- горе.

Странно е колко грозни и нескопосани изглеждат тези животни, а знаете ли какво? И те са отлични плувци! Май на всички им се отдава да плуват…е, с изключение на ония мизерници хората, много малко от тях се научават.

Освен това са много по- напред в междуполовото равенство и разпределението на задълженията за гледане на малките. При тези двуутробни и бащите имат торбички за бебета. Горе-долу еквивалент има в матриархата на хиените- там пък женските си имат пениси. Фалшиви, ама все пак- плашат противника.

10. Тръбозъб

Последното животно, и може би най- любимото ми от всички. И определено това с най- тъпото име. Няма качили по- ощетен от съдбата от тръбозъба. Грозен е, името му aardvark значи “земно прасе”, което не го прави по- малко тъпо от тръбозъб. Това, че всеки животински индекс на латински/английски почва с него не е голяма утеха…като изглеждаш така:

Естествено, някои видове са достатъчно развити да имат и козина! Но въпреки това зъбите на всички са кофти- малко са, нямат корен и са с “колонна форма” каквото и да значи това.

Помислете си как щяхте да се чувствате вие ако изглеждахте по този начин? Сякаш заекът, козата и плъха са си правили парти и на другия ден всички са се срамували… “Сълзи над Босфора в животинското цартсво” дете-изрод #14290493985.

През целия си живот обаче те правят основно едно- копаят. Ядат мравки, до които за да се доберат ровят земята. Спят в тунели, които…познахте! изкопават. Размножават се в същите тези дупки. А вашият живот ви се струваше изпразнен от съдържание!

FUCK MY LIFE!

И все пак на някои снимки тъжният поглед, който сякаш ти казва “Убий ме, моля те!” е трогателен и чаровен.

Не се разнежвай! Убий ме! Ей така да падна мъртъв!

Трудно е да обясня защо, но това тихо и потайно животно наистина ми допада. Явно и на древните хора им е бил симпатичен, защото в митологията тръбозъбът е смятан достоен за възхищение заради целенасоченото си и неуморно търсене на храна (мравки) и заради безстрашната си борба с мравките сражници. Ако това ви се струва като дребна работа, нека напомня, че мравките стражници могат да нападат по хиляди наведнъж и някои видове могат да отровят дори вас!

И ако по някакъв начин тръбозъбът ви напомня за мравояд, забравете тая работа! Връзката им е бегла и далечна, те не са преки роднини. Мравоядът даже е измамник (или по- скоро ние сме му дали грешно име), защото всъщност яде термити.

Официално той не е в класацията, въпреки особения си вид, както и кенгуруто, защото до голяма степен сме ги приели за нормални.

Не се ядосвай, Мравояд, нищо лично.

YOU WANT A PIECE OF THIS BITCH!

HE-HE! FUCK YOU! I WIN!

Това е краят. Дано успеете да заспите довечера и не сънувате ехидни и птицечовки да играят покер с аксолотли. Очаквайте “Най- ужасяващите риби на Земята” и “Защо някои от дизайнерските издънки на Природата са биоинженерни чудеса”.

Дотогава ви оставям да се чудите дали  все пак Джон Галиано не е майката природа?

Благодаря ви, човеци! За вас писа Забавния от екипа на Newsflashes!

(бел.а.:държа да уточня, че действително харесвам изброените животни, както и Джон  Галиано…или поне не го презирам, има интересни неща)


Advertisements
Comments
  1. […] Птицечовката March 6, 2010 Filed under: голи идеи — blazes66 @ 2:01 pm Надявам се да я помните от този пост. […]

  2. Di says:

    Страхотни са животинките. Много ми харесват – такива, каквито са, намирайки по нещо сладко и/или красиво, дори в “дефектите”, за които е много спорно до колко са такива – абстрактно виждане, ъгъл на гледна точка (когато нещо е извън обичайното, норми или подобно имаме лошия навик да го отнасяме към групата “дефекти”, “ненормално” и т.н.) : )). Статиите са забавно поднесени. Благодаря.

  3. Викито says:

    Много интересни животинки 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s