Здравейте. За незнаещите (винаги ще ги има) кпд означава коефициент на полезно действие. Всяка машина има такъв, освен машината, която е проектирана да не работи. Като мотора балканче например. Но и там руснаците са се провалили и се е оказало, че работи.

Кпд имат и хората, то си влияе от множество фактори. Например от Кольо (галено за алкохол)! Днес ще разгледаме как Кольо влияе на нормалните човеци и инженерите (които все още не е доказано, че принадлежат към семейството на Homo Sapiens или Homo Homo Sapiens)

Кои са състезателите ни днес?

1) обикновен  homo sapiens

2) машинен инженер

3) строителен инженер


So…a mechanical engineer, a construction engineer and a human walk into a bar… и почват да поръчват водка след водка. Как се изменя кпд-то на всеки от тях?

Както ясно се вижда, машинният инженер остава тъп и непродуктивен по- дълго от строителния- до 2рата водка, но после бързо наваксва, като накрая след половин литър и двата вида надскачат 100% кпд!

“Инженерът е единственото същество с кпд над 1ца!” […след 5тата водка]

каза неведнъж   проф.д-р.инж. Г. Димчев

 

изображение на проф. Димчев на корицата на автобиографичен комикс

 

Оказа се, че всички опитни данни на столетия проучвания сочат следния извод- инженерът е свръхчовешки микс от Арнолд Шварценегер и Силвестър Сталоун, само че с мозък! Ако се замислите много от великите творци са били и гениални строителни или машинни инженери, или и двете.

прототипът на Джон Рамбо

Пиенето явно не им пречи, дори помага. Затова искам да го кажа и да го знаят всички хора- ще бъда некадърен инженер, не идвайте по работа при мен!

искрено ваш

ИНЖ ТОЧКА

Advertisements
Comments
  1. […] е казвал самият професор Г. Димчев, инженерът е същество с к.п.д.> 1 . Това е така, защото според професора, от наличните […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s