Slumdog Millionaire

Posted: April 2, 2010 in голи идеи, новини

или още:

Клошарът Милионер!

(да, знам, официалният превод е друг)

  Преди имаше чудесна поредица клипчета за това как просяците са богати. Всъщност немалко хора вече са на това мнение и са виждали с очите си как доста от прошляците по улицата им продават фалшиво милосърдие. На клипчето можехте да видите как клошар от Америка си показва новото BMW от преди година- две и си признава годишен необлаган доход от около 250 000 $ (от време, когато доларът още струваше нещо). Някои от тези хора просто са хитри и с тази маска си вадят добри пари, а други са си натрупали банковите сметки по чист начин и живеят така явно, защото не ни харесват и може би се страхуват от нас. Опростено нарисувана картинката е такава. И аз добре разбирам и приемам вторите. На първите майната им. Когато циганка дойде да проси на вратата ти в 10-11 сутринта и разговорът е “Не мога да ти дам пари, имам само по 20лв.” и тя “Нищо, бате, имам да ти върна! Дай някой лев!” почваш да се чудиш кой е социално и умствено слабия.

  А защо богаташите натрупали честно парите си се крият? Да пренебрегнем Наглите за момент. Ако прочетохте репортажа, забелязахте, че парите веднага, като лайното, което са, са привлекли нахални роднини с претенции за наследство. Жив или мъртъв, парите ти винаги ще привличат всякакви човешки паразити, независимо дали са ти роднини, приятели, познати, или просто тъпаци случайно разбрали за теб. Всеки иска парче от пая и ако у теб е тавата, дръж я зад гърба си, похлупена, за да не я надушат и видят. По някаква причина злото у човека почва да пърпори оглушително и да пълзи към теб като се намесят $$$. Обсаждат те лицемери- неизбежно е. Манипулират те- неизбежно е. Цедят те- неизбежно е. Трудно е да се откажеш от лукса като си свикнал, но добрият г-н Дегерман вече е бил стигнал до истината, че може да си доволен и без чаша горещо какао и кашмирени завивки. Стига и да си що- годе сух, на топло, и да знаеш, че имаш по един истински приятел, дори всички други да те гледат с мнително око. Евентуално можеш да се примириш и с по- малко.

  В крайна сметка и двата типа клошари са ни надхитрили. Дребните ни овчи душички. Никоя пиявица няма да смуча там, откъдето очаква да потече гной все пак. Хитро, наистина.

  Г-н Дегерман ни доказа, че парите са лесна курва. Голяма част от нас обаче изобщо не ни бива с жените, задръстеняци сме. Сериозно. И сме страхливци. Не си представяте пълноценният свободен живот точно така, нали? Не ни учеха на това като малки?

  Напомням, че начините да свалиш лесната курва са много.

  (кой тук се плаши от мръсни думички? хайде да ви чуя?)

  С Вас беше Циника от Newsflashes!

  ПС: Пазете се! Великден е и скоро циганката ще позвъни на вратата ви!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s