баба ви тайно ви мрази

Posted: May 2, 2010 in голи идеи
Tags: , , , , , ,

Повечето старици ви се струват нескопосано добронамерени. Измъчват ви с всеотдайната си обич и старание, но поне наистина е от грижа, нали? Пълни глупости! Те са коварни като всички жени и се възползват от наложения стереотип за задушаващо любящата баба, за да ви измъчват!

Следващият път като й отидете на гости, вгледайте се във влажните й, пожълтели очи! Какво се крие там всъщност?

Искрена радост от вашето страдание. Тя ще ви мъчи с мила усмивка и ще се наслаждава на коварството си.

Не очаквам да ми повярвате веднага, но ви питам следното: човек, който ви обича би ли ви оплел това?

“мисля, че отговаря на твоята същност, мила!”

А този висш пилотаж в плетенето не става, ако си си загубил ума. И този (или подобен) пуловер ще получите на някоя семейна сбирка, ще се настоява да го облечете, да го носите навън, да му се радвате.

Да, баба ви ви мрази. Признайте си го и да продължим нататък.

Каква жена е баба ви?

Ако не е успяла да умори дядо ви, може да е от по- леките случаи или просто той да е много упорит. Това е добре за вас, защото ще я занимава. Но ако е останала сама…внимавайте! Цялата й любов ще се стовари върху ви. Като много други и тя се е пробвала да улегне, да има семейство и т.н. , но накрая е открила, че просто й се живее, а вече не може както преди. Така че докато създанието “баба” не прерасне в явлението “луда баба” вие ще сте боксовата круша, с която да разтоварва.

Какво може да ви причини баба?

Ох, какво ли не… вижте само домашният й любимец (или собствения ви, ако сте й го оставили)

Да пропуснем неща като манипулацията- да, тя ще се тръшка да не седите вън късно, ако я обичате, ще слухти, ще ви разпитва и досажда, ще се наскърбява прекалено, ако я отпратите. На кратко- ще ви скъса нервите, както само застарялата жена умее.

Нататък.

ХРАНАТА:

едно от основните оръжия на всяка бабичка- всичките й наследствени домашни рецепти, страховитата й артилерия от зарзавати и туршии от зеленчуци, за които агрономията не подозира, курабийките трошизъб, манджите от карантия. цялата тази благодат чака стомаха ви. няма как да откажете, ако откажете няма кой да ви чуе. скучаещото въображение на самотната ви баба може да роди всякакви кулинарни извращения.  всяка гозба, която обичате, тя може да унищожи.

пример- баница с мусака

МОЛЯ?! КАКВО?!

Мхм. И тя наистина е убедена, че не само ще опитате, ами и ще изядете поне едно парче. Ако вашата не може да готви шницели от телешки мозък, направо сте късметлии.

“само да знаеш за следващия път какво ти готвя!”

Може да се радвате на торта с глазура от циан-калий.

СПОМЕНИТЕ:

Сладко нещо са бабините спомени. Онова отмъщение за всички неща, които не е успяла да преживее още няколко пъти, защото се е занимавала с майка ви/баща ви/вас. Говорим за километри страници със снимки, за часове в разговори за оранта на село, за седянките лятно време, за това колко са загубени приятелките й, за актуалните турски сериали, за цялата вселенска скука, която може да роди умът й.

РАБОТА (и мрънкането) :

Тя ще ви хване да ви занимава с каквото е възможно и ако е истинска зла баба никога няма да е доволна. Някога мъжът й копаше по- добре, това трябва да го знаете. А за домакинската работа колко сте зле да не ви разправя дори! Тя и сама би, ама коленете..бъбреците, това високо кръвно. Ох, колко е болна! А преди ишиасът се чувстваше безсмъртна. И няма ли като добър внук да идвате по- често да помагате? И таванът трябва да се разчисти. А няма ли най- накрая да си хванеш някоя приятелка? Иска да е прабаба, пък и оплешивяваш, не е зле да побързаш.

Граници на ужасът няма.

Но как да избягаме от всичко това?

Първо, да поставим една координатна система с отправна точка О, което е сляпото място на баба ви и никога няма да стигнете.

Помнете, че баба ви е винаги насочена към вас и злонамерена в дъното на душата си.  Вашата цел е да се отдалечите по Х и евентуално ако е възможно по У, защото почти всяка баба има проблем с високото и катеренето. За да предвидите траекторията на своята баба ползвайте правилото на свитите пръсти на дясната ръка по оказанията на картинката:

Ако не сте магистър инженер и не разбирате, съжалявам. Загубени сте.

Единственият ви изход е да изтърпите някак бавното й многофазно полудяване и ако метаморфозата й в “луда баба” завърши угодно, да идете заедно на рейв парти.

Advertisements
Comments
  1. spunkfunk says:

    Леле, добре че моята баба не е стигала чак до такива кулинарни извращения като това на снимката! Whew!

    • blazes66 says:

      е, извинявай! баба ти обича да си яде по супена лъжица зехтин за отскок сутринта… съвсем семпличко е, ама не виждам как може да се бие по гнусотия

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s