или как се става действащ адвокат

Както всички добре знаем, в Юридическия Факултет на Софийски Университет “Св. Климент Охридски” няма място за злоба и завист. Думи на самия декан, ако не се лъжа. Право се учи и на други места в България, но нека си кажем, че каймакът на каймакът се е струпал там и именно затова в момента на СУ не му достигат парите.

Именно в прекрасната беззлобна среда на ЮФ се развиват бъдещите най- добри потомствени адвокати, прокурори, нотариуси и прочее на нашата държава. Има обаче много пречки по пътя на тези смели мушморочета, които се надяват някой ден все пак да си вземат държавните изпити и да започнат работа.

Преди това да стане те трябва да изтърпят 5 тежки години на незадължителни лекции и упражнения, които постоянно биват местени, защото на преподавателя не му е удобно времето. След десетата поред ужасяваща сесия с плаващи изпитни дати, за които само се носят слухове, но не и официално обявени дни и часове, смелите семестриално завършили прависти трябва да си вземат държавните изпити!

Държавният изпит за юриста, деца, е като изпита по летене за соколчето. Без да го вземеш не може. Евентуално тези последни 3 изпита могат да изсмучат радостта на още четири-пет години от живота на бъдещия юрист, но веднъж минат ли, той е вече свободен да смуче докрай радостта от вашия живот и портфейл.

Нека ви поясня, че когато един юрист порасне, т.е. завърши, той претърпява тежка и опасна метаморфоза, при която може да загуби разсъдъка си, здравия си сън или дори правото си да практикува, но задължително трябва да изгуби съвестта и съчувствието си.

Когато всеки смел завършил юрист положи успешно държавните си изпити, той свободно може да морфира в нисък, плешив евреин.

заповядайте, един нисък плешив евреин!

Това преображение се извършва на първото пълнолуние по време на шабат! Тогава бъдещият адвокат/нотариус и т.н НЕ Е особено уязвим, излишно е да се опитвате да забивате кол в сърцето му, да му режете главата или да кадите с тамян. Вече е твърде късно.

След първияр хонорар като действащ нисък, плешив евреин абсолютно няма връщане назад!  Обществото е принудено да търпи още един безсърдечко до края на богатия му живот. Насладете му се, народе, той е направил така, че колкото и да ви е излишен, да не може да минете без него.

Advertisements
Comments
  1. lilia says:

    Обидно е да бъда сравнявана по този начин.Та аз в момента съм в невероятен стрес ,защото съм загубила изключително важен за себе си човек.И въпреки това не се държ така с околните.Аз съм живо същество и не съм от камък.

  2. blazes~ says:

    извинявай, ако си се почувствала лично засегната, но не виждам причина. това е хумористичен пост, фактите в него са малко, изопачаването много и го приемай със самоирония и се посмей. виж примерно инженерите колкото и да ги подигравам се забавляват 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s