Ужасни черни облаци тегнат над главите на човечеството, от десетилетия насам и то по-точно откакто някой даде на жените да гласуват..пардон, да карат превозни средства! Жените се славят като черната чума на пътя и майките им са обект на много злостни нападки от мъжете шофьори. Но имат ли право хората, и мъже и жени, да подхранват това мнение за жените като живи бедствия зад волана?

ДА.

ЖЕНИТЕ:

Всички сме виждали прекрасните дами да правят следните нарушения на пътя:

– слагане на грим

– говорене по телефона

– обръщане назад или настрани за приказки

– бавно шофиране

– забравят мигача при завой

– и любимото ни паркиране

видиш ли го, не се забравя

Други обичайни провинения на дамите са бавното и несигурно каране. Милиони мъже са вдигали кръвно заради това, че някоя лелка кара смело с 50км/ч по средата на двете ленти на булеварда. Да не говорим понякога колко време отнема на една жена да отреагира на зелен светофар. За всички големи карачи сред мъжете с Шумахерови способности на пътя, тези женски индивиди е трябвало просто да си седят в кухнята и да им се възхищават от прозореца й. Няма какво да се лъжем, често нерешителното и слабохарактерно поведение на жените е ставало причина за катастрофи, както и необичайните им решения да съчетаят гримирането, говоренето по телефона и шофирането.

МЪЖЕТЕ:

И все пак женската нерешителност рядко води до по- сериозни катастрофи. Нека се обърнем към решителната и смела част на населението. Какви щуротии правят те на свой ред на пътя?

– говорене по телефона

– забравят мигача при завиване

– скачат да псуват и бият други шофьори

– превишена скорост

– преминаване на червено с нечовешки умения

– отнемане на предимство

– каране в пияно състояние

– неправомерно изпреварване

Нека започна с признанието, че и жените като неопитни или просто лоши шофьори отнемат предимство и понякога, но доста по- рядко, превишават позволената скорост. Друго, специално за позволената скорост, особено за градският лимит, оказва се полезно да се кара над него от време на време. Според някои полезното идвало от това, че мозъкът ти се поразбуждал. Признайте си, че за 40 км/ч никой уважаващ себе си мозък няма да стои буден.

Да, жените са по- некадърни шофьори, но както знаем най-добрите плувци обикновено умират от удавяне. За колко жени сте чули в репортаж да карат пияни, не дай си боже дори с 3.2 промила в кръвта? Аз поне за нито една, но пък колко мъже са го правили!

един двама трима четирима петима

мога да броя още много време

Наистина си е постижение да блъснеш дърво на прав участък! Вероятно последният господин от Ардино е очаквал тъпата липа да се мръдне малко. Ако направите търсене с “жена пиян шофьор” ще излязат главно случаи как някой пияндур карач е ударил или пребил от ярост жената. Ама добре добре, тъкмо тая жена няма да седне зад волана и да почне да се трътка по пътя!

Сега, сериозно, тъпите женски маневри са причинили немалко инциденти, но колко повече са тези, заради смело пияно шофиране, каране на ръба на заспиването и превишена скорост? Да, напълно признавам, че жените са по-лоши шофьори, но повечето са достатъчно наплашени, за да внимават малко от малко. Гримът и телефонът са наистина големите им прегрешения, но поне едното сме го виждали също толкова често и при мъжете.

Все пак ви давам да прецените ситуацията и сами, ровете за статистики и разгледайте водещите 25 причини за пътни инциденти.

Advertisements
Comments
  1. lilia says:

    Аз винаги съм го твърдяла-първия стълб е мой.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s