или:

Приликите между Главния Редактор и Хитлер

С риск да бъдем подложени на химическа кастрация и “доброволен” труд, с колегите решихме да напишем нещичко за великия предводител Главния Редактор. Основно защото го заслужава. Ние дълго време не успяхме да забележим очевидните сходства между Редактора и Фюрера, но с времето жестоката истина стана очевидна! Болният интерес към евреите и негроидите водеше само в една посока. Но какво още ни кара да мислим, че следващият Хитлер води блог-пишеща група в 21век, вместо да организира Райха за световна доминация?

frau führerin преди бръснене

1. Бедност

Да, прекалено много хора могат да намерят това свое сходство с Хитлер. Но важна точка, Хитлер е прекарал част от живота си в крайна бедност, живял е дори в дом за бездомни. Добре, нищо такова не е надвисвало над главата на Главния Редактор, човек с поне по едно тайно място във всеки голям град, но многодневното неспирно бродене по улици и кръчми е добре познато на Frau Führerin. Имаше славно време, когато приятелите посрещаха Frau  със звучното “К’во правиш бе, клошар нещастен?” Последвалото настаняване на Хитлер в дом за бедни работещи мъже не е било подобрение, както и последвалото настаняване на frau в студентско общежитие също.

2. Компания за облаги

Малко от вас знаят, милият Ади е намерил изключително добър начин да се издържа- разхождал се е (+ бонуси)  с богати жени (съответно парични бонуси). Да протустурва се оказало че му идва отвътре. Кой да предположи? И живял той така щастливо известно време, до колкото щастливо може да се живее с жени.

Разликата е, че Frau Führerin е евтина. Тя се дава за един компютър с интернет, но дава само добра и шумна (или тиха според случая) компания. Да ходиш по мъже заради интернета не е съвсем дъното, но ако фрау имаше малко гордост можеше да се справи много по- добре. Щеше да си осигури и чипса и колата.

3. Усамотението

Сигурно се чудите защо Хитлер се е обграждал с кучета. Елементарно е като популярната психология- само на тях е вярвал и затова е делял спалнята си с тях (в несексуален смисъл, надяваме се). Дълго време, разбирайте нещо като 2 или повече години, единственият приятел на малкият Ади е бил един пес. Красивото приятелство между момченце и куче е идеално за книга, но без името “Хитлер”. Затова предлагаме сходната и по-актуална история на Главния Редактор, другарувала изключително и само с едно куче в годините преди да се научи как да говори с момчетата.

4. Рисуване FAIL

Неосъществените блянове да живеят само от лежерно рисуване е подлудило и Herr Führer и Frau Führerin! Разликата е, че Адолф Хитлер наистина е рисувал красиви успокояващи картини, за разлика от Фрау Главен Редактор, която има склонност към шизофренично изкуство.

5. Вегетарианство

Да, и тук Фрау и Херр се засичат, и ни омръзна да се чудим дали щеше да е по-добре Адолф да ръководи скромния ни нискобюджетен екип. Едно обаче е сигурно, докато и двамата са куче-любители и съответно не ядат нищо, което би могло да съдържа куче (т.е. дюнер, кюфте, пържола…абе всичко месно), Фрау Фюрерин поне не се налага. При Хитлер е било невъзможно да хапнеш нещо с месо, пък ако ще и хемоглобинът да ти е 20!

6. Речи и крясъци

Невероятната логика и пронизващият тембър са характерни и за двамата лидери. Ужасът е, че от Хитлер хората са свикнали да го очакват, докато от нещо със спорно дребен ръст и привидна крехкост никой не очаква да чуе това:

*превод в ефир

– Фрау Фюрерин, губим позиции. Идеите ни не са оборотни и трафикът към блога ни пада! Все повече посетители се отклоняват към социалните мрежи или блоговете, в които действително има полезна информация!

– Няма нищо, ИНЖ ТОЧКА ще измисли гениален пост, който да привлече инженерите, сигурна съм.

– Фрау…ИНЖ ТОЧКА…е пиян вече пета седмица. Не може да мобилизира достатъчно мозъчни клетки, за да роди идея. Нит пък мускулни влакна, за да иде до банята.

– Да останат Николай, Европа,  и Многоименният Автор. Останалите да напуснат…Идиоти! Материалът на ИНЖ ТОЧКА беше директна заповед! Как смеете да пренебрегвате заповед! За какво ви плащам заплати!

– Ама вие не ни плащате…

– Вече знаете защо! Вие сте провали, всичките до един, провален потенциал! Всички ме мамите!

– Ама…но, Фрау Фюрерин, не обиждайте хората, работили сме дори в неделя, за да имаме седмичен материал!

– Всички ме лъжете! Материалите не струват! Зареждам тая редакция с кафе, а каква работа вършите вие!!!

(нататък става грозно и преводът спира)

Когато имаме да казваме лоша новина на Фрау Фюрерин, например че сме забравили да си свършим работата, редакцията ни изглежда така:

След подобен инцидент пистолетите, джобните ножчета и нокторезачките бяха забранени в редакцията.

За обобщение, тъй като цял текст намираме прилики, редно е да направим едно сравнение- кой би бил по-добрият диктатор, Хер Хитлер или Фрау Фюрерин. Изборът е труден, понеже всеки от тях има своите предимства, и докато Фрау все пак позволява да ядем кюфтета и дюнери в нейно присъствие, ние избираме Хитлер. Предимството, което надделя в негова ползва е, че той все пак е мъртъв!

За вашето удоволствие писа

ИНЖ ТОЧКА

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s