Значи, какво е това физиката- тя е всички природни сили и всички природни дадености, с които вие и светът разполагате. Огледайте се- ей я, физика!

Има основни 4 велики сили във физиката- електро-мангетизма, слабата и силната ядрена сила и гравитацията. Няма да познаете, ама гравитацията е най-слабата от тези четири. Нещо, което никой падал пиян на пътя няма да го повярва.

Електрическите машини са най-ефективни. При тях натискаш едно копче и електроните започват да тичат и скачат. Шашава работа, и аз не съм наясно защо им е да тичат и скачат, но ни върши работа.

Най-великият шампион по криеница принадлежи на физиката. Не е Осама Бин Ладен и не е Уолдо. Хигс Бозонът е неоткриваем вече около 13,7 милиарда години +/- 2000.

Механичната сила се проявява, когато баща ви ви тегли един хубав цигански.

Колелото се задвижва механично. Не е много ефективно.

Светлината е и вълна и частица. Тя напомня на физиците, че не са толкова умни, за колкото се мислят.

Макросветът и микросветът действат по съвсем различен начин. Единственият човек с достатъчно мозък да измисли обединяващото ги правило няма мускули, за да го изпише.

Ако се огледаш в лъжица се виждаш на обратно! Не четете оптиката, защото тя ще ви обясни как става и удоволствието ще изчезне!

Когато един лъч падне върху една повърхност под ъгъл α, и премине в друга среда с по-голяма плътност ъгълът става β. Това е законът на Снелаахафклаа. (бел.ред.: не бе, на Снелиус е! сигурен съм!)

(бел.а.: не си гледай работата поне един път!)

Магнитите са двуполюсни. Противоположните полюса на два магнита се привличат като противоположно полови тийнейджъри- силно и без много мисъл.

Не надвесвай магнит над железен прах- става на таралежче.

Алуминият е един от травеститите на Менделеевата таблица- използвайте го!

Когато баба ви извърши свободно падане от 6тия етаж силата й на сблъсък със земята се равнява на падането на танк от първия етаж. Само че баба ви няма да напука паважа.  Виждате ли, танкът е по-плътен и…

Силата на привличане между двама човека зависи линейно от тяхното отчаяние и параболично от външният им вид.

Ако отвориш достатъчно голяма дупка през центъра на Земята можеш да си направиш презпланетен асансьор ако задвижваш предмети по него с първа космическа скорост. Както един професор каза, всичко зависи от дупката.

Един минус/плюс разделя уравнението на (не?)затихващите трептения от уравнението на падащата кофа.

Колкото повече енергия, толкова повече хаос!

Advertisements
Comments
  1. Божо says:

    Готино 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s