Lady GaGa Or Lord GaGa?

Posted: September 10, 2011 in голи идеи
Tags: , , , , , ,

Новата ни поп икона е напълно луда! Тя е травестит с пенис скрит под роклите си. Тя е грозна. Тя отказва да е традиционно сексапилна. Тя е идол на гей/лез/би обществото. Тя е главна новина на всяко събитие, което посети.

SHE IS AN OUTRAGE!

GAGA

в началото: архитект повърнал геометрия по роклята й

Да, след 2-3 години старателно култивирана апатия, Лейди Гага стигна и до мен. Защото човек дори в пещера да живее, поп културата пак се вмъква в живота му. Глупаво е да игнорираш тотално поп културата, защото тя ще формира много неща около теб, които после няма да можеш да си обясниш. Независимо дали се възхищавате на Гага или я презирате, тя определя в някаква степен света наоколо. Имитират я както обикновените хора, така и другите музиканти. Прави ли ви впечатление колко по-пъстри и преситени с образи и дизайн станаха клиповете на всички поп диви? И така се живее де, не е като въздуха. Но кой си ти днес, ако не знаеш коя е Мадона? От третия свят ли си? А Гага, често казват, е един преразказ на Мадона. Първото нещо, което открих за същата Мадона е именно скандалният й имидж. 15те цвята коса, които е сменила, 100те прически, коничният сутиен и постоянните й метаморфози. Мадона представи разнообразието на американеца и му припомни освободеността.

Но след като открих това за Мадона, открих, че има песни, които съм чувала и обичам, и са нейни. Frozen помним, защото докосва нещо в нас, защото е силна и чувствена. Material Girl е емблема. Like A Virgin също.

Странната амалгама между Rammstein, Marilyn Manson, много стара Madonna, стара Madonna, и качили вече дори Bob Dylan ще се запомни през годините, гарантирам ви го, дори да е само заради външният си вид.

дали има и малко Lil' Wayne някъде там?

Все си мисля, че помним Мадона повече заради музиката й и песни като Like A Virgin (щастливо бяхме забравили Lucky Star преди Гай Ричи) , отколкото заради бясното й поведение. Не мога обаче да разбера коя песен на Гага ще запомним. Някои са добри, други са прекалено много шум, но не знам в коя сме чули нещо достатъчно оригинално и силно като текст и емоция, за да си го пуснем след 20 години, докато гледаме нейна снимка с пушки за сутиен. Едно е сигурно, тя е истински entertainer. И тя и Мадона и Менсън минават за социални активисти, освен за музиканти, въпреки че наистина ми убягна гей-началото при Гага.

Сегашният й странен за много хора ход да изглежда така:

пия много, бия жена си

е тактически гениален за мен

За пръв път някоя жена да се превърне в мъж за PR и развлечение на тълпата!!! Време беше! Омръзна ми смяната на пола да протича само в едната посока! Нека ви покажа колко огромни примери има за смяната мъж-жена или поне за феминизирането на мъжки изпълнители, и ви гарантирам, че един от тях не е загубил от това:

BOY GEORGE

ELTON JOHN (мис Пиги е в ляво)

За Менсън искам да отбележа, че не е бил оженствен само в 1 клип, а в поне два, а това е цяла обложка на албум с него като извънземно с неопределен пол, но видими гърди (гърдоподобни?).

естествено, FREDDIE MERCURY!

Революциите, които този мъж донесе със себе си са прекалено много за тази публикация! Но и него помним най-вече заради невероятните му песни с Queen.

Всички хора масово решиха, че редиц изпълнители като Kiss са велики. Те правеха същата музика и преди маските си, правят музиката без маските си, но заради ФАСАДАТА ние обърнахме някакво внимание на съдържанието.

Затова другият път като се смеете какъв палячо е Гага, колко е грозна, как е като травестит и визията й е една мастурбация и ламтеж за внимание, сетете се, че всъщност ние искаме да видим това. Нашият интерес го е породил.

Иначе за какво да си говорим? За Либия ли?

Приятен ден!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s