Бъдещето

Posted: March 11, 2012 in голи идеи
Tags: , , , ,

А, да, за икономиката ли ще си говорим?

Не, разбира се, това ще е все едно да си говорим за извънземните- само да спекулираме има ли в крайна сметка икономика или не? Всички ще сме съгласни, че не цъфти.

Хайде по-скоро да помислим кой има бъдеще тук и какво е то изобщо.

Според някои НЕ и те се опитаха да изразят това с изборния си глас

Обаче вдъхновени хора от ТEDxBG ще ви кажат, че има начин разбира се и само в България може на някой млад и амбициозен действително да му обърнат внимание и да му дадат предизвикателна и сериозна работа. Донякъде за това помага хаоса, донякъде и факта, че тук се вярва на младите хора [citation needed], и други подобни аргументи.

Глупости. Това може да стане и навън, но вече факторите стават много- от какъв произход си, колко умееш всъщност, особено ако си учил в България и прочее. От друга страна за една част от обществото винаги може да се намери все някакво препитание и кариера, дори тя да е тип Парис Хилтън- да си известен и богат, защото си известен и богат.

и даже мога да пиша! някак...

Но наистина, какво може в България? Има ли работа за архитектите, инженерите, дизайнерите, учителите и какво им се плаща? Има, малко, и още по-малко.

Понякога съм толкова отчаян, че дори се замислям дали хората доминират Земята, след като и еко-баланса и ико-баланса им се изплъзват през пръстите. Дали пък всъщност плъховете и хлебарките не управляват в тих съюз градовете ни?

Може и да са прави. Не знам доколко на тях работата в екип им върви, и успяват да мислят за общото си благо, но несъмнено просперират на наш гръб тези плъхове и хлебарки. Дори изглеждат щастливи.

не бе, не тия плъхове и хлебарки

В крайна сметка, по-лесно е да се оплакваш, как държавата е теглила чертата на твоето бъдеще без дори да си опитал. Но ако не си опитал имаш ли право да критикуваш някой друг?

"ето тук, съграждани, ясно се вижда как дръжавата е теглила чертата на нашето бъдеще на два езика"

Аз обаче притежавам излишна хромозома, далечна отломка от един обезглавен оптимист, и тя ме кара да мисля, че и в най-тежките ситуации има за какво да се хванем, дори собствения си бретон, и да се изтеглим от блатото.

естествено може и да не е бретона

Тоя оптимист е умрял по някаква добра причина вероятно. Сигурно това, за което се е бил хванал му се е стопило между пръстите.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s